Маркета Вондроушова изживя истинска тенис приказка на тазгодишния Уимбълдън, завършила с

...
Маркета Вондроушова изживя истинска тенис приказка на тазгодишния Уимбълдън, завършила с
Коментари Харесай

Шампионката Вондроушова: Това е лудост; преди година бях с гипс, а сега държа трофея в ръце

Маркета Вондроушова изживя същинска тенис приказка на тазгодишния Уимбълдън, завършила с дебютен трофей от Големия шлем. През предходната година чехкинята трябваше да претърпи интервенция на китката, заради което бе само фен на Шампионата, само че през този сезон тя направи феноменално завръщане на " свещената трева " и се трансформира в първата непоставена тенисистка, вдигнала купата на най-стария тенис шампионат, откакто наложи волята си над международната №6 Онс Жабер във финалния конфликт. 

" Не знам какво се случва сега, възприятието е удивително ", бяха първите думи на шампионката. " Онс, поздравления за постигнатото. Ти си ентусиазъм за всички нас. Пожелавам ти да спечелиш трофея един ден. Поздравления за теб и за твоя екип, вършите страхотна работа. Невероятно е, че мога да заставам тук пред вас с купата в ръце след всичко, през което прекосих. По това време предходната година бях с гипс. Тенисът е полуда.

Завръщането ми на корта не беше елементарно, в никакъв случай не знаеш какво можеш да очакваш. Първоначално играех на шампионати от по-ниска категория и се надявах да се върна още веднъж на най-високото си равнище. Ето че точно това се случва сега. Искам да благодаря на моя екип, всички вие сте чудесни. Утре с моя брачен партньор честваме една година от сватбата ни, тъй че това е моят подарък за него. Чувствам се голяма късметлийка, че мога да имам тъкмо тези хора към мен в този миг. Наслаждавах се на миналите две седмици, бяха доста изтощителни, само че в този момент съм извънредно горда и щастлива. 

С моя треньор се обзаложихме, че в случай че завладявам купа от Шлема, той също ще си направи татуировка, тъй че мисля още на следващия ден да идем да си ги създадем. Смятам да ознаменувам триумфа с няколко бири довечера след тези много уморителни две седмици. Благодаря на всички за поддръжката! ", показа международната №42, която от понеделник ще дебютира в топ 10 на света.

2022: Watch Wimbledon as a tourist in a cast

2023: Ladies` Singles Wimbledon champion

Marketa Vondrousova`s comeback is the stuff of dreams
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР